'JANGAN BIARKAN DIRI ANDA TIDAK MENGENALI NABI MUHAMMAD SAW' http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yvnmDUji-vQ

Sunday, March 21, 2010

International Islamic Finance Conference 2010, Grand Dorsett Hotel, Labuan, MalaysiaPada tanggal 18-20 Mac 2010 bertempat di Hotel Grand Dorsett Labuan, telah berlansung dengan meriahnya satu seminar antarabangsa berkaitan dengan Kewangan Islam. Seminar tersebut dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kewangan II Malaysia.
Beberapa tokoh terkemuka Kewangan Islam turut hadir memeriahkan seminar tersebut antaranya Prof Dr. Abbas Mirakhor dan Prof Dato' Dr. Syed Uthman Alhabshi, Prof Dr. Abdul Ghafar Ismail dan beberapa tokoh lain lagi. Seminar tersebut berjaya menjadi wadah perbincangan dikalangan ahli akademik dan ahli industri sama ada tempatan dan juga luar negara. Antara bidang yang menjadi tajuk diskusi ialah ekonomi Islam, perbankan Islam dan kewangan Islam.
Seminar tersebut juga telah menjadi medan pendedahan kepada bakal graduan Kewangan Islam dari universiti tempatan yang turut hadir bagi mencambah pengetahuan mereka. Ternyata komitmen yang diberikan oleh bakal-bakal graduan semasa sesi perbentangan begitu menabjubkan sehingga para pembentang begitu teruja dengan soalan-soalan yang diajukan oleh mereka. Bersambung.....................No comments:

Post a Comment